Nyhetsarkiv 2011

Arkiv

God Jul Merry Christmas

Vi önskar dig en

God Jul och Gott Nytt 2012

Merry Christmas and a Happry 2012

 

Tack för samarbeten, spännande samtal och kommande gemensamma uppdrag.

Thank you for the past year of working together, interesting talks and new possibilities.

Marie, Språngutveckling

Tags: 

Google-koden

Hur mycket använder du Google? Detta var en fråga från Andreas Ekström, författare till boken Google-koden, vid en föreläsning för någon vecka sedan. Jag tillsammans med många andra, 97% i Sverige, gör ju det på en mängd olika sätt. En spännande bok som härmed rekommenderas.

Tags: 

Även nyhet lokalt!

Under sommaren lanserades e-learningen Keeping Scouts Safe from Harm som vi har producerad. Detta gav även genomslag i Eskilstuna kuriren! Tack för uppmärksamheten och att sprida informationen om den viktiga frågan - att stötta ledare i ungdomsorganisationer att bli modiga att se och ingripa mot övergrepp.

Tags: 

Gott om tid eller inte

De senaste dagarna har jag varit i Genéve och arbetat tillsammans med några personer på WOSMs (World Organization Scout Movement) kontor. En webbutbildning ska vara klar, definitivt klart, den 1 augusti. Det är ju gott om tid, eller i alla fall gott om kalendertid till dess. Eller?

Ett projekt som involverar ett antal personer på olika kontinenter, både anställda och ideella, ska vara på både engelska och franska. Det ska inte vara några större bekymmer. Eller?

Tags: 

Ambassadör :)

I går kom det ett mail:

“Välkommen som ambassadör för kvinnors företagande!

En ambassadör sprider kunskap om företagande, är en förebild och inspirerar andra till se företagande som en möjlighet. Det du förväntas göra är att dela med dig av dina erfarenheter som företagare.”

Vad roligt! Det känns hedrande och spännande.

Tags: 

Konferens digitalt!

Jag är på konferens. Hur flashigt låter det? God mat, trevliga människor, skön hotellsäng, intressanta föredrag och möten, visst är allt detta en del av ‘att vara på konferens’?

Intressanta föredrag och möten, mat på egen hand och sova i sängen hemma - kan det blir en konferens? Det är vad jag gör nu, deltar en i digital konferens. “Learning Futures Festival - Follow the Sun” - som dessutom växlar mellan tre kontinenter och pågår i praktiken dygnet runt. Intressant idé och koncept.

Tags: 

Spännande! Konferens

Nu är två ‘abstracts’ inskickade till ICDEs världskonferens http://www.ut.ac.id/icde2011/ i oktober. Jag har skrivit tillsammans med Anne på WOSM, Världsscoutbyrån. Det handlar om “Safe from Harm” en storsatsning Scouterna har gjort inför Världscoutjamboreen kommande sommar.

Vi får besked i slutet av april om en eller båda artiklarna blivit antagna. Jag hoppas på Bali i oktober:)

Tags: 

Nyhetsarkiv

2013 (6)
2012 (16)
2011 (11)

Om oss

Marie har arbetat med utbildningsutveckling både för webben och i rummet under många år. Hon tog fram de första webbutbildningarna åt Scouterna 2006. Hon är också en van utbildare för styrelser och föredragshållare i olika sammanhang.

Som certifierad projektledare är hon van att driva större och mindre projekt. Marie drivs av att göra skillnad och att med en lärande utvärdering kunna ge ledningen verktyg till förändring är en glädje.

Prenumerera via RSS

Subscribe to Dela ut nyhetsflöde