Nyhetsarkiv 2012

Arkiv

E-learning på nytt sätt

ja eller är det nytt? Igen ser jag en lista där mobilanvändningen ökar på datorns bekostnad. Ja, att uppkopplingen från mobilen går om uppkopplingen från dator mot internet. Det är spännande att fundera på vad detta får för konsekvenser för utbildningen på nätet. Det är en rejäl pedagogisk utmaning att anpassa för små skärmar och en rejäl ekonomisk utmaning att jobba med flera varianter, ja att det ska funka på på PC; Mac, Iphone, Android, Windowsmobile, IPad etc etc.

Som vanligt vet vi inte hur det ser ut i framtiden, men visst är det spännande!

Tags: 

Vem är experten?

Det är fascinerande tycker jag, att se den yngre generationens hantering och resonerande om teknik. Jo, 18-åringen tänker och resonerar "Jag kanske ska köpa en surfplatta istället för en telefon och dator. Då kan jag göra det jag behöver. Ringa? - ja Skype!" Annars är det väl mer att göra och testa för de yngre. Barnbarnet ringer upp morfar på lördagmorgonen på Ipaden och säger "Hej vad gör du? Har du sett vilket fint halsband vi fick i skolan i går. Från vårt fadderbarn."

Tags: 

Dela med oss även UR

Det kommer att kosta både ansträngningar och pengar, men vår attityd
måste vara att vi ska dela med oss, skriver Erik Fichtelius.

Jag har gillat UR länge, nu ännu mer. Erik Fichtelius pekar på en allt mer akut fråga som måste lösas. Vi delar och delar med oss och lagstiftningen måste hänga med.

Läs hela artikeln

Tags: 

Grattis Mikaela! Munktell Business Schools vinnare

Under våren har jag deltagit i Munktell Business School. En chans att fundera på utvecklingen av Språngutveckling. En möjlighet att fokusera. En utmaning. Nu är det "Just Do it" som gäller.

Vårens vinnare blev Mikaela Bertilsson, med sin idé om att sprida kunskap om diabetes. LYCKA TILL! Det ska bli spännande att se hur vi kan samarbeta framöver.

Tags: 

Det kom ett mail....

Här om da'n kom det ett mail:

Ni får också ta åt er av nedanstående beröm, Johan har gjort TM-överallt. Det är drygt 80 personer som genomfört kursen.

Med vänlig hälsning

Carin Grundberg-Sandell

Projektledare Trygga Möten

Från: Johan Wihlander
Skickat: den 8 maj 2012 22:09
Till: Carin Grundberg-Sandell
Ämne: Trygga möten

Hej Carin,

Vill bara berätta att jag tycker att kursen Trygga möten var riktigt bra.

Tack

Johan Wihlander

Tags: 

Erbjudande: Webinar - om distansläraren

 Du som är intresserad av utbildning i formen av distansutbildning eller webbutbildning. Erbjudande om seminarium:

SVERD (Svenska Riksorganisationen för Distansutbildning) ordnar webinar om "Distanslärarens arbetssituation" med Satish Patel från Umeå universitet.

Lunchmöte i Adobe Connect Pro måndag 21 maj 2012 kl. 12.00-13.00
Adress till mötesrummet: http://hh.adobeconnect.com/sverd/

Tags: 

Tack! Room 404

Tack till Göran på Room 404 för den fantastiskt fina hemsidan. Nu även med vissa demo av e-learningproduktioner vi har gjort.

Tags: 

Nyhetsarkiv

2013 (6)
2012 (16)
2011 (11)

Om oss

Marie har arbetat med utbildningsutveckling både för webben och i rummet under många år. Hon tog fram de första webbutbildningarna åt Scouterna 2006. Hon är också en van utbildare för styrelser och föredragshållare i olika sammanhang.

Som certifierad projektledare är hon van att driva större och mindre projekt. Marie drivs av att göra skillnad och att med en lärande utvärdering kunna ge ledningen verktyg till förändring är en glädje.

Prenumerera via RSS

Subscribe to Dela ut nyhetsflöde